TEKNAMOTOR, Agrotechnika, sekačka, sekačky, štěpkovač, štěpkovače, drtič, drtiče, sekačky dřeva, sekačka větví, fréza na pařezy, frezování pařezů, trávní sekačka, trávní sekačky, drtič větí, sekačky větví, odpady, odpad, zahradní stroj, zahradní stroje
Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor

X

VEZI TOATE DISPOZITIVELE

OFERTĂ: TOACĂTOARE CU TRACTOR - CU TAMBUR

Descrierea dispozitivului

SKORPION 500 RB  este ce mai mare maşină de tocat lemn produsă de firma noastră cu tambur pe şenilă. Aceasta este oferită pentru companiile şi persoanele fizice care doresc să producă materialul tocat în cantităţi mai mari cu fracţie omogenă. Maşină este una dintre acele maşinile de tocat lemn cu tambur acţionate de PTO a unui tractor cu puterea minimă necesară pentru acţionarea maşini de tocat lemn de 120 CP (540 rot. / min).

Datorită dimensiunilor mari a materialului mărunţit cu diametru de până la 300 mm maşina de tocat lemn este destinată pentru încărcarea mecanică a deşeurilor de lemn cu ajutorul macaralei hidraulice, în varianta standard este echipată cu suport pentru fixarea macaralei. Spaţiul mare a gurii de încărcare, cu dimensiunile de 550 x 340 mm permite mărunţirea ramurilor răsfirate şi altor deşeuri de lemn voluminoase.

La maşina de tocat lemn s-a aplicat un sistem de tragere a lemnului alcătuit dintr-o rolă dinţată de tragere şi presare a lemnului cu diametru de 380 mm încorporată în culisă şi o masă de încărcare cu şenilă dinţată cu lungime de 920 mm, care este precedată de o clapetă de încărcare pliată manual. Skorpion 500 RB poate fi echipat şi cu clapetă pliată hidraulic, în care este instalată şenila dinţată cu lungime de 850 mm. Sistemul cu şenilă facilitează munca operatorului maşinii şi garantează creşterea eficienţei.

Sistemul de tragere a lemnului este alimentat de pompă hidraulică care este în echipamentul standard al maşinii de tocat lemn, rola şi şenilă sunt acţionate de un sistem de motoare hidraulice cu reductori.

Maşina de tocat lemn standard are o reglare lină a vitezei de alimentare cu material pentru mărunţire în interval de la 5 până la 35 mm. Datorită acestei soluţii  poate se fi obţinut material  de dimensiuni mici care supuse prelucrării ulterioare la mori cu ciocănele pot fi folosite pentru producţie de brichete sau peleţi.

Asigurarea materialului tocat uniform este posibilă de realizat prin utilizarea sitei montate sub tamburul de tăiere. Materialul lemnos tocat de sub sită, cu transportor melcat este transportat de ventilatorul de evacuare şi cu ajutorul lui este evacuat prin burlan de evacuare.

Utilizarea un sistem de 3 cuţite de tăiere aşezate sectorial pe tambur (o rotaţie a tamburului pentru o tăiere completă) oferă o înaltă performanţă a maşinii de tocat lemn la o putere relativ scăzută a tractorului.

Construcţia maşinii de tocat lemn este fixată pe o osie cu un singur ax, ce permite  remorcarea maşinii pe toate tipurile de drumuri. Aplicare tipică a axului de rulare fără frână permite Skorpion-ului 500 RB o deplasare cu viteză de până la 25 km/h. Acesta poate fi, de asemenea, echipat cu axă de rulare cu arc de suspensie sau pneumatică – ambele axe au frână pneumatică.

Soluţie de poziţionare a mesei de încărcare sub unghiul de 90° în raport cu direcţia de mers permite transportul simultan al maşinii de tocat si a remorcii cu un tractor (maşina de tocat are cârlig automat de tractare).


Maşina de tocat lemn este echipată cu LED-uri moderne pentru iluminat de drum.

Echipamentul standard al Scorpion-ului 500 RB are unul dintre cele mai moderne sisteme No-stress din Europa  În mod automat previne supraîncărcarea sistemului de acţionare prin oprirea temporară a sistemului de alimentare. Software-uleditabil asistemului de protecţie la suprasarcină No-stress permite modificarea a setărilor funcţionării maşinii şi adaptarea la necesităţile individuale. Programul “lemn gros”, “lemn subţire" permite schimbare rapidă modului de lucru a maşinii de tocat lemn în scopul adaptării pentru lemnul mărunţit în prezent şi funcţionare mai eficientă a maşinii. Acest sistem are încorporat contorul orelor de lucru.

Materialul tocat obţinut din deşeuri de lemn pot fi folosit ca material energetic pentru ardere, ca materie primă pentru producţia plăcilor de mobilier sau pentru o prelucrare ulterioară la mori cu ciocanele. Achiziţionare maşinii de tocat lemn Skorpion 500 RB este o soluţie optimă pentru companii şi întreprinderi în curs de dezvoltare de afaceri în direcţia modernă şi ecologică.

 

Datele technice

MODEL

SKORPION 500 RB

Gabarite (lungimea x lăţimea x înălţimea) [mm] 3870 x 2360 (3000)* x 3025 (4460)*
Greutate [kg] 3700** fără macara hidraulică
Diametrul crengii [mm] trunchi până la 300
Numărul de cuţite [buc.] 3 cuţite de tăiere + 1 de sprijin
Viteza de alimentare [m/min] până la 21
Randament de tocare [m3/h] până la 20
Lăţimea materialului tocat [mm] până la 35 mm depinde de material
Mod de alimentare masa de încărcare împreună cu şenilă dinţată de încărcare
Diametrul tamburului [mm] 520
Dimensiuni ale gurii de alimentare (lăţimea x înălţimea) [mm] 550 x 370
Lungimea şenilei [mm] masa 920, clapetă 850
Sită [mm] 30x30 sau 50x50
Tipul de transmisie de la priză de forţă al tractorului
Puterea minimă a tractorului [CP] 120
()* - Dimensiunea după extindere
()** - Greutatea depinde de echipamentul maşinii de tocat lemn.

 

Echipament standard:

 • Axa de rulare până 25 km/h.
 • Masă de încărcare pliată hidraulic (clapetă) cu şenilă de încărcare.
 • Burlan de evacuare pliat hidraulic cu comandă automată a dispozitivului de rotire cu 240° şi deflector.
 • Iluminatul de drum modern cu LED-uri.
 • Priză de putere.
 • Sistem hidraulic propriu.
 • Picior hidraulic de sprijin, reglabil.
 • Comandă cu distribuitor hidraulic sau cu Joystick
 • Priza automată pentru tractare remorcă.
 • Sistem protecţie de suprasarcină No-stress cu contor ore de lucru.

Echipament opţional:

 • Axă de rulare cu arc de suspensie sau pneumatică – ambele axe au frână pneumatică.
 • Macara hidraulică.

PUNE ÎNTREBARE

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
Hore